Υφασμάτινα μυστικά

Τι σημαίνει το YKK στα φερμουάρ των ρούχων σου;

Γιατί σχεδόν όλα τα φερμουάρ των παντελονιών και όχι μόνο που φοράμε γράφουν ΥΚΚ, έχεις ποτέ αναρρωτηθεί; Κι ενώ τόσα χρόνια το είχα παρατηρήσει,  η απορία μου δημιουργήθηκε παρατηρώντας ότι τα φερμουάρ που αγοράζω για το εργαστήριο μου για να φτιάξω συνήθως κάποιο νεσεσέρ ή τσάντα, έφεραν και αυτά χαραγμένα τα τρια αυτά γράμματα Y-K-K.

Αμέσως παράτησα αυτό που έραβα και άνοιξα το μεγάλο λεξκό μόδας που έχω και βάλθηκα να ψάχνω για το λήμμα  zipper. Και να σου ξεπρόβαλε η απάντηση στο μυστήριο που κρυβόταν πίσω από τα τρια αυτά γράμματα. YKK λοιπόν αγαπημένε Fabric lover, σημαίνει Yoshida Kogyo Kabushikikaisa, δηλαδή Yoshida Company Limited. Και ο λόγος για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή φερμουάρ στον κόσμο, μια ιαπωνική εταιρεία ιδρύθηκε το 1934 από τον Tadao Yoshida.

Γιατί διάσημοι σχεδιαστές ρούχων συνιστούν φερμουάρ ΥΚΚ;

Κάθε χρόνο πανω από 7 δισ. φερμουάρ YKK κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται σε όλο τον πλάνήτη. Αμέτρητα brands από το χώρο της υψηλής ραπτικής χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται τα φερμουάρ της εταιρείας. Και ο λόγος που αυτό συμβαίνει είναι ότι είναι πολύ αξιόπιστα!

Βρήκα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία των αγαπημένων μου φερμουάρ αλλά θα σου τα πω άλλη μέρα αυτά, καθώς λέω να επιστρέψω στην αγαπημένη μου μηχανή για να συνεχίσω με το ράψιμοτου νεου σχεδίου μου για νεσεσέρ.

Με υφασμάτινους χαιρετισμούς,

Ελευθερία xxx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *