Μουσεία & Eκθέσεις

“Υφάνσεις” στο Μουσείο Μπενάκη

Ζωγραφική και Ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα.

Φανταστικά νέα σου έχω και σήμερα, fabric lover.  Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με επίκεντρο το ύφασμα και την τέχνη μάς περιμένει στο υπέροχο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, ένα χώρο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για την ποιότητα των εκθέσεων τις οποίες μας προσφέρει. Πρόκειται για την έκθεση Υφάνσεις. Ζωγραφική και Ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα, η οποία  διοργανώνεται από το Μουσείο σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Η έκθεση αφορά στη σύζευξη ζωγραφικής και ύφανσης και στη δημιουργία μιας παράλληλης οπτικής πάνω σε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και τις αντίστοιχες ταπισερί και τα χειροποίητα handtufted χαλιά που δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες που περιλαμβάνουν έργα της δεκαετίας του 1960 που μεταφέρθηκαν σε ταπισερί από τον Γιάννη Φαϊτάκη, έργα της δεκαετίας του 1970 που έγιναν χειροποίητα χαλιά με πρωτοβουλία της γκαλερί «Νέες Μορφές», αλλά και υφάνσεις Ελλήνων καλλιτεχνών που εργάστηκαν στη Γαλλία και την Αγγλία. Η έκθεση επίσης στην τελευταία ενότητα παρουσιάζει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από το 1980 και έπειτα, όπου η χειροτεχνική διαδικασία της ύφανσης δημιουργεί περίοπτες Fiber Art κατασκευές.

Σύντομα θα σου έχω πολλά περισσότερα νέα αλλά και φωτογραφίες αφού πρώτα επισκεφθώ, μέσα στις επόμενες ημέρες την έκθεση από κοντά και θα έχω να σου δώσω περισσότερες εντυπώσεις και tips.
Μέχρι τότε σου στέλνω απεριόριστους... υφασμάτινους χαιρετισμούς, όπως πάντα.

Ελευθερία xxx

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Πειραιώς 138, Αθήνα

ΩΡΑΡΙΟ
10:00 - 18:00 Πέμπτη & Κυριακή
10:00 - 22:00
Παρασκευή & Σάββατο
Κλειστά: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ

22/11/2019 - 16/02/2020

WEBSITE

click

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *