Μουσεία & Eκθέσεις

Tο ύφασμα του άρχοντα από το Λευκαντί στο ΕΑΜ στην Αθήνα

Ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερα σπάνιο έργο της αρχαίας υφαντικής τέχνης με εξαιρετική διατήρηση βγαίνει από τον κόσμο των αποθηκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το ύφασμα του άρχοντα από το Λευκαντί, ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερα σπάνιο έργο της αρχαίας υφαντικής τέχνης με εξαιρετική διατήρηση, που είχε προσφερθεί μαζί με πολύτιμα δώρα στην ταφή ενός ηγεμόνα των «Σκοτεινών Χρόνων» (11ος – 9ος αι. π.Χ.) στο Λευκαντί της Εύβοιας, θα έχουν την τύχη να δουν από κοντά όσοι επισκεφθούν το ΕΑΜ στην Αθήνα.

Στις 10 και 24 Φεβρουαρίου, στις 10 και 24 Μαρτίου και στις 5 Μαΐου ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 17 και 24 Απριλίου ημέρα Τετάρτη, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι και συντηρητές του Μουσείου και της διεπιστημονικής ομάδας που μελετά το εύρημα, υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους «σκοτεινούς αιώνες», τον ένδοξο «Άρχοντα από το Λευκαντί» και για τα μυστικά των αρχαίων υφασμάτων και της συντήρησής τους.

«Το ύφασμα του άρχοντα από το Λευκαντί» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Ιανουάριο στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να δείς εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα 106 82

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα 13:00-20:00
Τρίτη-Κυριακή 08:30-15:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

10/2 έως 5/5/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *