αφίσα 4ου Athens Fashion Film Festival
Blog / Μόδα

Έρχεται το 4ο Athens Fashion Film Festival

“Art-istic OR Art-ificial?”

Αυτό αναρωτιέται εδώ και αρκετό καιρό, η Νικόλ Αλεξανδροπούλου,  ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Athens Fashion Film Festival, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο τόσο στο χώρο των Τεχνών όσο και του AI. Έτσι θέλησε φέτος να φωτίσει στο 4ο AFFF αυτήν την σχέση μέσα από ταινίες και συζητήσεις που θα μας ενημερώσουν, θα μας προβληματίσουν και σίγουρα θα μας εμπνεύσουν.

Με κεντρικό λοιπόν θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρώπινη δημιουργικότητα, το 4ο Athens Fashion Film Festival επεκτείνει τον ανοιχτό διάλογό του με τη μόδα, τον κινηματογράφο και την Τέχνη και διερευνά την σχέση τους με το AI. Παράλληλα, εξερευνά την ανατρεπτική γενιά των Zoomers μένοντας πιστό στις θεματικές που βάζει κάθε χρόνο, όπως η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η γυναικεία ενδυνάμωση και η κυκλική οικονομία.

Για τη φετινή οπτική ταυτότητα του AFFF, δημιουργήθηκε μία σειρά απρόβλεπτων και αλληγορικών εικονογραφήσεων, με πρωταγωνιστές τα ανθρωπομορφικά ζώα όπως τα συναντάμε στα παραμύθια και τους μύθους, μέσα σε έναν αλλόκοτο/ανορθόδοξο κόσμο μόδας που τα περιβάλλει, έτσι όπως τα “φαντάστηκε” η τεχνητή νοημοσύνη με την χρήση του midjourney, ένα text-to-image AI, σε Art Direction της Νικόλ Αλεξανδροπούλου και της graphic designer Karina Shabanova.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόδας της Αθήνας θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο των Αθηνών, ενώ μπορείτε να κλείσετε τις θέσεις σας εδώ.

Θα τα πούμε εκεί,
Ελευθερία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *